Een dierbare verliezen is het grootste verdriet wat er is.

 

Verdriet uit zich op veel verschillende manieren, en is uniek voor ieder individu. Waar de één diep wegzakt in een poel van verdriet, gaat de ander juist enorm veel afleiding zoeken of kruipt diep in zichzelf en sluit zich af. Welk pad je ook loopt, het is voor iedereen heel pijnlijk om deze dierbare persoon, partner, kind of ouder te missen. Niet alleen de persoon valt weg, maar ook de identiteit van de relatie valt weg. Opnieuw beginnen is niet zo makkelijk. 

 

Maar indien uw begeleiding zoekt om uw weg weer te vinden, om dit nieuwe hoofdstuk aan te gaan, dan ben u op de juiste plek bij atelier wandelkunst.

 

Vanuit beeldende kunst gaan we aan de slag met het plaats geven van alles wat er in je rond gaat.

 

We starten met een  gesprek waarin ik luister naar uw verhaal, en ruimte geeft aan het verdriet.

Dan starten we met een collage van beelden en plaatjes die gaan over de gevoelens, emoties die allemaal voorbij komen. Hierin begeleidt ik u, en zal deze sessie gemiddeld 1,5 tot maximaal 2 uur duren.

 

Een vervolgsessie is een creatie sessie, we gaan een landkaart maken van waar u nu staat, en waar u heen gaat.

Als u het gevoel heb dat het momenteel drijfzand is, geven we daar beeld aan. Wanneer het meer voelt als een groot bos waarin u verdwaald ben, dan maken we dat. We gaan met vilt, en viltnaald een landkaart maken die helpt om te zien waar u nu staat, en waar u heen wilt, en wat hiervoor nodig is.  Je ben dan misschien je reisgenootje verloren, maar jou reis gaat gewoon door. Uw dierbare zou niet gewild hebben, dat uw reis hier ook eindigt.

 

Terwijl we hieraan werken, luisteren we aandachtig wat zich aandient, hoe en op welke manier deze creatie tot stand mag komen. Deze sessie duurt 1,5 uur tot maximaal 2 uur.

 

Daarna gaan we naar de acceptatie fase, het in liefde loslaten van het verdriet, en het ontwikkelen van een troostend en helend voorwerp. Dit kan zijn een altaarkleed van vilt, waar u thuis uw prachtigste herinneringen kunt neerzetten. Een kleine heelbeeld is inbegrepen, voor de grotere projecten komt een meerprijs die we samen afspreken. 

 

Een ocean drum waarin, en waaraan we symbolen kunnen bevestigen. Tevens is de ocean drum een kalmerend instrument, waarmee je heerlijk kunt wegdromen, op de golven van de zee. ( tegen meerprijs)

 

Een mooi heelbeeld, gemaakt van hout, klei, vilt,stenen noem het maar op. Het wordt een tastbare herinnering aan u dierbare.

 

Een krachtbuidel van vilt, waarin je iets persoonlijks of symbolisch kunt stoppen en dragen.

 

Een rouwbundel, een lap, wollen draden of stofjes die je omwikkeld met persoonlijke betekenis.

 

Handen van vilt, die elkaar vast houden.

 

koester doosje of mandje

 

Een kussen maken van vilt, waar je een kledingstuk of knuffel in verwerkt ( tegen meerprijs)

 

Een omslagdoek van vilt, waarin je je herinneringen verwerkt, die je om je heen kunt slaan bij moeilijke momenten. ( tegen meerprijs)

 

Een schilderij van acryl of wol

 

U kunt iets komen maken, samen met familie, gezinsleden of vrienden.

Misschien dat jullie met elkaar een herinneringen wandkleed kunnen maken, waarin we persoonlijke spulletjes vervilten, verweven in het geheel. ( tegen meerprijs)

 

Misschien heeft u zelf wel een idee, en kijken we samen naar de uitvoerbaarheid daarvan.

 

Na afloop van deze creatie sessies gaan we een wandeling maken in de Bernisse, hier bij Zuidland.

En geven we symbolisch lucht aan alles wat is verwerkt, en maken we los, wat te zwaar is geworden, zodat je met lichtere stappen dit nieuwe hoofdstuk kunt betreden.

 

 

De behandelsessies inclusief materialen zijn 66 euro per sessie, deze kun je ook gewoon per keer dat je komt betalen.

Wil je meerdere sessies, en deze route graag doorlopen dan heb ik het rouwtraject, die zijn 4 sessies, je bepaalt zelf de tussen periodes van de sessies. Dit traject is 288 euro en mag in 4 keren van 75 euro worden betaald.

 

 

Gemiddeld is 4 tot 8 sessies toereikend om weer zelfstandig verder te kunnen gaan, afhankelijk van hoe u zich voelt. 

 

 

www.wandelkunst.nl

Miranda van der Beek

Irenestraat 6

3214 CE Zuidland

btw NL002035557B62

tel 0618389038

                                                                                                        Foto`s : Ron Eijkelhof

                                                                                                                       www.roneijkelhof.nl