Spoel de negativiteit af

De regen komt hier met bakken uit de lucht, en een super moment om je gewoon uit je comfort te halen, en naar buiten te gaan.

Een frisse wandeling, waar je alle negativiteit van het moment van je kunt afspoelen. Een tijd waar je je hoofd leeg kunt maken, en je je heldere gedachten weer naar voren kunt halen.

 

Er is juist in tijden van een lockdown nog zoveel  mogelijk, ruimte die je krijgt om afstand te nemen van anderen, en jezelf eens goed te reflecteren. Waar sta jij in alles, wat raakt je nog en waarom? Hoe kun je werkelijk ruimte maken binnen jezelf om eens flink schoon te maken, op te ruimen en plaats te maken voor wat mag gaan stromen.

 

Regelmatig hoor ik dat klanten afhaken voor een wandelsessie bij regen, terwijl deze helende en reinigende energie er niet voor niets is. Er mag namelijk best wat worden schoon gespoeld.

En na zo heerlijke frisse wandeling, is alles ineens veel helderder.

Je brengt je lichaam en geest weer in balans, en je schept ruimte voor een nieuwe beweging. Er gebeurd zoveel in de wereld, dat veel mensen te kampen hebben met depressie, overprikkeling, overspannenheid, burn out en ja, ook gewoon griep, Er is geen mooiere boodschap, om juist nu stil te worden gezet, naar binnen te keren en werkelijk te luisteren wat je lichaam je te vertellen heeft. Al eeuwen verwaarlozen we de aarde, de natuur en indirect hiermee ook ons zelf. Wat we nu ervaren zijn de symptomen van deze verwaarlozing, op ons lichaam, en geestelijk zijn.

 

Er is een nieuwe tijd aan gebroken, en je krijgt nieuwe kansen, om beter voor jezelf te gaan zorgen. Dus maak tijd vrij, voor jezelf, je gezin en dierbare, en kom in beweging.

En dan heb ik het niet over de mooi weer, ik verveel mij wandelingen, die nu plaats vinden omdat er simpel weg niet veel anders meer te ondernemen is buiten de deur.

Maar over de voeten in de blubber, de regen over je heen, de bulshit van deze tijd durven aan kijken, eerlijk te zijn in welke vorm, of wijze jij hier aan heb meegewerkt. Want wat er nu gebeurd is niet de schuld van maatschappij, regeringen of macht hebbers, maar door verwaarlozing van onze prachtige planeet, en alles wat daar op leeft.

 

Dus kom met je voeten in de bagger staan, ervaar wat het doet, en durf toe te geven aan jezelf, dat er ruimte mag komen, waar je werkelijk intuned, in natuurlijke staat van zijn. Waar je afstemt op energie, en niet op media, waar je nog zelf je beslissingen neemt op basis van jou innerlijke wijsheid. Spoel alles af wat je niet langer dient, maak nieuwe ruimte vrij, en kom in beweging.

 

Laat de regen alles wegspoelen, de natuur weet zich zelf keer op keer weer schoon te spoelen van negativiteit. Ook aan deze tijd, komt weer een eind, en een nieuw begin.

 

Dan zal de zon ook weer volop voor ons schijnen

 

Deze reigers weten diep van binnen, dat verbinding zorgt voor vruchtbare mogelijkheden. Ze zoeken elkaar op op vaste broedplaatsen, waar ze paren, en hun ei leggen. Waarnaar de jonge reigers een nieuwe reis beginnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

www.wandelkunst.nl

Miranda van der Beek

Irenestraat 6

3214 CE Zuidland

tel 0618389038

                                                                                                        Foto`s : Ron Eijkelhof

                                                                                                                       www.roneijkelhof.nl