Een ocean drum is een platte mand, gevuld met bessen en zaden. Wanneer je deze zachtjes beweegt, hoor je het  geluid van de golven op het strand.

 

Heerlijk om meditaties mee te begeleiden, klank healingen maar ook puur ontspanning bij kinderen en of ouderen. Een fijn muziek instrument om mee te werken.


Op het moment dat ik voor het eerst de ocean drum hoorde, was ik betoverd door het geluid.

De ocean drum op zichzelf vond ik niet direct spannend om te zien, een platte mand, met canvas beplakt en beschildert.

Ik ging mij afvragen of het ook anders kon, en zo ontstond de unieke weg naar de ocean drum van vilt.

 

Ik verdiepte mij in de klank door te experimenteren met materialen, maar ook energie.

Daarnaast wilde ik proberen om deze drums ook te binden, op sjamanistische wijze zoals bij de sjamanendrum.

Maar om dat te kunnen doen, moet je er ook kracht op kunnen zetten.

 

Ik begon te experimenteren met vilt, de lapjes in het begin heel dun, maar gevoerd met katoen.

Later werden de lappen dikker en steviger, en kreeg ik het dimensionale werk, waardoor het vilt echt tot leven komt.

Na zo alweer dik 8 jaar geleden begonnen, en inmiddels al honderde gemaakt en verkocht.

Het was inmiddels één van mijn grootste passies geworden, waar ik mij helemaal in mag uitleven.

 

Na verloop van tijd kwamen er ook de boodschappen door, omdat de drum een hele geboorte door maakt, en er steeds informatie door komt, en ik in deze flow ook de hele drum creéer, werd de drum ook echt een helend instrument.

Door gebruik van materialen die wat vertellen, het proces van vilten met water en zeep, en het samen komen, verbinden van de drum schept een band.

 

Zo mocht ik ook steeds vaker persoonlijke opdrachten doen, voor handfasting, voor rouw begeleiding, voor geboorte, voor ritueel werk, voor persoonlijke processen. De ocean drum is een ritueel instrument werkelijk voor veel doeleinde te gebruiken. Ook in de drum, of er aan kun je persoonlijke bezittingen hangen, borduren en bevestigen.

 

Deze ocean drums zijn niet beslaanbaar.

 

Zou je ook een unieke, op jou afgestemde drum willen, dan kun je deze bestellen bij mij.

Ik heb gemiddeld 6 tot 8 weken  staan voor het verwerken, ook omdat ik met opdrachten heb staan, en energie werk niet te dwingen valt. De prijzen van een in opdracht gemaakte ocean drum met boodschap is 175 euro inclusief btw.

Bezorgkosten binnen nederland zijn gratis, naar buitenland gaat in overleg met extra kosten.