Krachtvoorwerp maken


Een krachtvoorwerp is een instrument wat ritueel is gemaakt en waarin jouw kracht wordt uitgenodigd. Het kan je begeleiden in sjamanistische reizen, visualisaties, meditaties en healings. 

De krachtigste voorwerpen knutsel je zelf met materialen die je verzamelt en bundelt met een bepaald doel.


 Talking stick

De talking stick is van oorsprong een voorwerp dat al eeuwenlang door de indianenstammen werd gebruikt. Nederlands vertaald de praat stok is een voorwerp, welke wat betreft vorm verschillend kan en mag zijn, maar verbonden is met de energie van de stam oudste.
Deze praatstok werd gebruikt tijdens bijeenkomsten, voor de jacht en om ingewikkelde situaties te bespreken. De stamoudste is de persoon die de stok beheert, en de regels vast stelt. De praatstok heeft als doel dat diegene die de stok in handen heeft vrijuit mag spreken zonder gestoord te worden. Pas wanneer iedereen geluisterd heeft naar zijn standpunt, mag men eventueel een vraag stellen aan de persoon met de praatstok.
Symbolisch staat de praat stok voor respect, het leren luisteren, zonder oordeel of wederwoord. Het werkt systematisch binnen grote groepen, binnen team vergaderingen en of bij educatieve activiteiten.
Tijdens deze workshop staan we stil bij de symboliek van de praat stok. We gaan bij ons zelf invoelen, welke symboliek voor jou belangrijk is. We zoeken een stok uit, je mag er ook een mee nemen van thuis.
We starten met verbinding maken met de stok, door het door je handen te laten gaan en in te voelen. Je gaat invoelen waar je, en wat je,op jou stok wilt plaatsen, welke betekenis heeft voor jou. De praat stok mag je naar eigen ingeving versieren, verfraaien en alle materialen zijn hiervoor aanwezig. Nogmaals, je mag altijd iets mee nemen van thuis als je dat voorwerp wilt verbinden met je praat stok. Dat kan een veer zijn, een steen, schelpen of andere creatieve materialen.Kracht hart

Dit is een hart van vilt ( schapenwol) waarbij je je intenties aan het hart mee geeft. Je gaat het hart droogvilten, met naald prikken van de wol.

Powerstone

Een steen gaan we in vilt rollen en nat vilten zodat er een jasje van wol ontstaat. Mooi als decoratie, of voor op een altaar.
De steen kan gevonden zijn, je brengt de steen zelf mee! Maar mag ook een kristal zijn, let wel op of deze in het water mag, niet elke steen mag nat worden!

Spirt doll

Dit is een godinnetje van vilt ( schapenwol) die we door middel van droog vilten in elkaar zetten en versieren. Tijdens de workshop ga je invoelen wat je dit godinnetje wilt meegeven.

Smudge waaier, smudge veren.

Door middel van een smudgewaaier kun je je ruimte reinigen met het branden van salie. De smudge dient voor het verspreiden van de rook, en wordt vaak gebruikt rondom rituelen. Je gaat bij deze workshop je eigen smudgewaaier maken. Versieren met leer of vilt handvat.

Gebedstok of healingstick

Bij deze workshop ga je je eigen gebedsstok maken, door symbolisch elementen toe te voegen die kracht bij zetten. Deze healing stick kun je gebruiken bij rituelen, meditatie en helpt je door processen heen.
In deze workshop begeleid ik je door het proces van bekrachtiging van jou intenties. 

Walking stick

De walking stick is een wandelstok die je begeleid op je reizen, je wandelingen.
Deze stok geeft kracht, ondersteuning en bescherming.
In deze workshop help ik jou, je eigen wandelstok te versieren, met symbolen, intenties, versieringen en bekrachtigen van de juiste energie.


Materialen zijn volop aanwezig

Het is ook mogelijk om een workshop te boeken, voor je verjaardag in gezellige setting. Minimaal 4 personen! Maximaal 6 personen. Informeer naar de mogelijkheden!


In de agenda staan de datums voor deze workshop.