Laat je wegglijden bij het geluid van de zee, laat je verleiden door haar zachte geluid en voel hoe je diep verbonden ben met gaia, met moeder aarde....maar ook met de maan...de stroming van eb en vloed. Ervaar hoe het is om zo diep in jezelf herinnerd te worden waar je vandaan komt, en wat je ziel tot rust brengt. De ocean drum raakt dat in je aan, waar herinneringen verborgen liggen, en wat aan de oppervlakte mag komen.

Bouw je "eigen wijze"ocean drum, die resoneert met jou geluid, jou dromen en jou ziel. Luister naar je eigen geluid, en verbind je met de drum en haar kracht. Laat je verleiden om met kleuren te spelen, te schilderen met je vingers, je eigenheid aan te brengen op je drum. Voel hoe het stroomt diep in jou, en maak deze reis naar binnen.

De drum maken we op sjamanistische wijze, want de cirkel van oneindigheid, eb en vloed, en de vier elementen, wind, vuur, aarde en lucht komen samen. Het binden van de drum, het vinden van jou geluid is als een reis naar onbekende bestemming, durf jij het aan? De zee toont je weerspiegeling, van jou unieke zijn.

 

Oceandrum maken ( 1 dag

Tijdens deze workshop ga je zelf een drum maken op sjamanistisch wijze. Dit houdt in dat je zelf een drum gaat maken, spannen en beschilderen.

Ochtend programma
We gaan kennis maken met elkaar en je krijgt uitleg wat we die dag gaan doen.  We starten met een heerlijke meditatie, waarin ik je mee neem naar de zee. We beginnen met de mand voor te bereiden, waarna we met verschillende materialen gaan onderzoeken welk geluid jij in je ocean drum wilt. Dit is een geheel persoonlijk proces waarbij we dieper ingaan op jou intenties.  Daarna starten we met het binden van je ocean drum. 

Middag programma

We gaan verder waar we vanmorgen zijn gestopt, dus het binden van je ocean drum. 

We gaan de drum beschilderen naar eigen inzicht (neem een voorbeeld mee als je dat wilt) Daarna kun je de drum als er tijd over is nog versieren met kralen en veren.

We komen nog een keer bij elkaar, laten elkaar de drum horen, en delen we onze gevoelens en gedachten rondom dit mooie proces.De workshop ocean drum van vilt ( twee dagen) 

Ochtend programma dag 1

We komen bij elkaar, maken kennis en ik ga je uitleggen wat we deze dag gaan doen. We starten met het droog leggen van je wol op je cover (ondergrond). Dit kun je intuïtief doen of volgens een plaatje die je zelf mee breng. Dit vergt enige ervaring met vilten dus maak het je niet te moeilijk. Het vilt proces is loslaten, dus alles gaat op zijn eigen wijze tot vorm komen.

Middag programma dag 1

We gaan de droge wol vilten, met water en zeep.
Je krijgt een schort maar zorg dat je kleding bij je hebt wat nat mag worden. En vooral wat lekker zit want het is een actieve workshopdag.

Wanneer het vilt klaar is hangen we het te drogen.
En we ronden de dag even met elkaar af.                                                                                                                                                        
Ochtend programma dag 2

We beginnen met het vilt lapje, we gaan er nog wat details op aanbrengen. Dat kan met wol, borduren of versieren met kralen en veren. Naar eigen wens.
We gaan het voorbereiden voor het bind proces van het vilt met de mand.

Middag programma dag 2

je zoekt een kleur koord uit, gaat het koord op maat maken en begin met het binden van de ocean drum.
Wanneer het klaar is, kun je het nog verder versieren naar eigen inzicht.  

kosten voor twee dagen inclusief is 155 euro
inclusief soep en brood
koffie thee en versnapering

tel: 06 18389038
KVK 24470923
Wandelkunst
Irenestraat 6
3214ce
Zuidland